Om landhockey

Landhockey är en snabb och spännande idrott – visste du att det är den äldsta sporten som spelas med klubba och boll? Landhockey är en sport tillgänglig för alla. Det spelar ingen roll vem du är eller om du har en tidigare idrottsbakgrund, det finns en plats för dig inom landhockey!

Hitta din närmsta förening

Här kan du hitta den landhockeyförening som finns närmast dig!
Hitta din förening

Börja spela

Är du nyfiken på att prova på landhockey?
Prova på under SWE3 Rookie Days

Se en match

Landhockey spelas årets runt i Sverige, inomhus eller utomhus.
Här hittar du kommande matcher

Landhockey är en fysiskt krävande sport som involverar löpning, snabba rörelser och bollkontroll. Genom landhockeyn kan du förbättra din kondition, styrka och snabbhet.

Landhockey är en lagsport som kräver samarbete och kommunikation mellan spelarna. Att vara en del av ett lag och arbeta tillsammans för att nå gemensamma mål skapar en laganda och bygger starka sociala band. Gemenskap är ett viktig ord inom landhockey.

Landhockey kräver taktiskt tänkande för att läsa spelet, fatta snabba beslut och anpassa sig till olika situationer på planen. Genom att utmana dig själv och övervinna svårigheter på planen kan du stärka ditt självförtroende. Att göra det tillsammans med dina lagkamrater gör upplevelsen desto större och starkare!

Regler

Landhockey spelas med en boll och en klubba, inomhus eller utomhus. Reglerna varierar något beroende på de olika spelformerna, som har allt från 5 till 11 spelare på planen. Men målsättningen är alltid att skjuta bollen in i motståndarens mål.

Bollen är en hård plastboll och klubborna har en platt och en rund sida, endast den platta sidan får användas för att spela bollen. Målvakten får använda hela klubban för att stoppa bollen och kan även använda kroppen för att blockera skott.

Om en försvarsspelare är sist på bollen när den går ut över kortsidan tilldelas det anfallande laget ett hörnslag.

Landhockey har ingen offsideregel, vilket innebär att spelarna inte behöver oroa sig för att vara på fel sida av motståndarnas försvarslinje när de tar emot bollen.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.