Resan mot Polen fortsätter för det svenska damlandslaget

Helgen den 13–14 april återsamlades det svenska damlandslaget i landhockey för att genomföra den första träningshelgen inför det stora målet som är EM i Hockey5 i Polen i juli.

Romy Threadgold berättar här om hur ett läger med damlandslaget kan se ut och gå till.

Truppen möttes upp för gemensam frukost på lördag morgon där både gamla och nya ansikten dök upp. Det är så roligt att vi har den största gruppen av tjejer hittills!Det första träningspasset bjöd på hög fart och en stabil nivå redan från start. Coacherna Felix Hörnschmeyer och Filip Wilander hade förberett flertalet övningar som ramade in Hockey5’s snabbhet och intensitet direkt.

Efter det att första träningspasset var genomfört intogs lunchen i Lerums Arena, vilket följdes av ett videopass där tjejerna fick se sekvenser från förra årets EM. Coacherna tog även tillfället i akt att gå igenom taktiken innan dagens andra träningspass stod på tur.

Eftermiddagen fokuserade mycket på att återintroduceras till Hockey5s snabba omställningsspel, vilket tjejerna lyckades anpassa sig till snabbt.

Efter det att träningspasset var avklarat intogs en gemensam middag hos Team Manager Ella Sampers där vi passade på att gå igenom upplägget inför Polen 2024 där träningsläger planeras i både Göteborg och Nederländerna. Efter middagen tog tjejerna en kvällspromenad där vi sprang på en man från den amerikanska fotbollen som hejade glatt åt att få se SWE3:s logga ute på stan. Så roligt att få heja på andra från förbundet!

Söndagen började även den med gemensam frukost innan bilarna tog oss bortåt mot ett stormigt Lerum. Trots de hårda vindbyarna lyckades tjejerna få till två givande träningspass med fokus på matchsituation. Efter flera timmars träning kunde vi alla, med trötta kroppar, känna oss nöjda över vad vi kunde erbjuda den första träningshelgen.

Det svenska damlandslaget är förväntansfulla inför mästerskapet i Polen och ser fram emot en vår fullspäckad av uppladdning!

Vi hoppas att ni vill följa oss på vår resa.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.