Sista genrepet inför EuroHockey 5s Championships

Helgen den 22–23 juni höll det svenska damlandslaget i landhockey till i Nederländerna för sitt sista träningsläger inför EM i Hockey5s i polska Walcz.

På fredagseftermiddagen anlände spelarna i laget till Guitink-systrarnas familjehem i Nederländerna där alla spelare bodde under helgen. Efter en gemensam middag bytte tjejerna om och påbörjade uppladdningen inför träningslägrets första pass – träningen fokuserade på många taktiska genomgångar samt en hel del tvåmålsspel.

Lördagen inleddes med en gemensam frukost innan bilarna körde mot Oirschot, där laget spelade matcher mot lokala klubbar. Efter tre lärorika och tuffa matcher avnjöt tjejerna en fantastisk grillmiddag och avslutade kvällen med en promenad in till Son en Breugel för att äta glass.

På söndagen genomfördes lägrets sista träningspass där fokus låg på tvåmålsspel. Det märktes tydligt att helgen hade gjort laget ännu mer samspelt.

Det blev ett par riktigt bra dagar tillsammans för hela laget som nu är redo att visa vad det går för under EuroHockey 5s Championships i polska Walcz. Damlandslaget spelar sin första match i turneringen mot Luxemburg onsdagen den 3 juli kl. 13.20.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.