Sista landslagslägret innan Polen

Helgen den 25-26 maj höll det svenska damlandslaget i landhockey sitt sista landslagsläger inför uttagningen till EM i Hockey5s i Polen 3-6 juli. Kylan och stormen från lägret i april var nu utbytt mot värme och sol i Lerum. Läs Noortje Thien Berglins rapport från lägret.

Efter att tjejerna samlats för gemensam frukost hos team manager Ella Sampers bar det av mot första träningen. Den här gången arrangerades det både herr- och damläger samtidigt. Väl på plats i Lerum möttes tjejerna av några i herrtruppen som hälsade att det skulle bli tufft i den gasande solen. Men trots värmen var alla förväntansfulla och spända. Truppen är större än någonsin och det är bara åtta utespelare och två målvakter som får chansen att åka med. Nu gällde det att prestera för att lyckas knipa en av platserna! 

Hockey5s är ett mycket snabbt spel. En försvarare kan plötsligt hamna framför motståndarnas målvakt. Därför övades det under träningen på olika rotationer och platsbyten. Efter första träningspasset åt laget lunch i Lerums arena, gick igenom taktik med coach Felix Hörnschemeyer och laddade om batterierna inför lördagens andra träning, som tog vid där första träningspasset slutade. 

För att bli ett så bra lag som möjligt är teambuilding viktigt. När träningarna var slut för dagen gavs därför möjligheten att bada i den närliggande sjön Aspen för att sedan äta middag tillsammans, även denna gång hos Ella. Att få svalka sig i sjön efter den soliga dagen var mycket uppskattat.

Så kom söndagen. På schemat stod 3 timmars träning uppdelat i två pass. Nu skulle det spelas matcher mot varandra. Felix kombinerade olika lag och prövade olika uppställningar. När sista minuterna var spelade var det nog inte en enda av tjejerna som hade mycket energi kvar i kroppen. Lunchen kan ha varit en av de bästa måltiderna på länge! Det var nu dags att bege sig av hemåt och tjejerna sa hejdå till varandra efter en lyckad träningshelg tillsammans. Nästa läger blir det sista inför Polen. Precis som förra året sker det i Nederländerna 15-16 juni. En perfekt uppladdning inför det kommande mästerskapet!

Text: Noortje Thien Berglin

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.