Tufft men lärorikt cupspel för Partille SC

Det bjöds på tuffa matcher när Partilles SC:s dam- och herrlag spelade ute i Europa i helgen. Bäst gick det för damerna som slutade på en sjätteplats i sin turnering medan herrarna åkte hemåt med en åttondeplacering i bagaget.

Partilles herrlag spelade i EuroHockey Indoor Club Championships Mens’ Trophy i tyska Mannheim, och för ett lag med flera debutanter när det gäller europeiskt cupspel blev det en tuff med lärorik upplevelse. I pool A blev det tre raka förluster – 3-9 mot danska Slagelse HC, 2–3 mot OKS-SHVSM Vinnitsa från Ukraina och 3–20 mot suveräna tyska Mannheimer HC.

Även i nedflyttningsgruppen blev idel förluster för Partille, där Filip Wilander, Elias Lennevi och Max Borrman blev bästa målskyttar i turneringen med sina tre mål vardera.

Damerna spelade i EuroHockey Indoor Club Championships Women’s Challenge I i polska Skierniewice och inledde även de sitt gruppspel med förlust, 3–9, mot polska KS Hokej Start Brzeziny. 4–2-vinsten mot HK Moravske Toplice från Slovakien väckte hoppet till liv, men i den avslutande gruppspelsmatchen blev det förlust mot danska Copenhagen HC.

I nedflyttningsgruppen blev det en uddamålsförlust mot portugisiska Lisbon Casuals HC innan turneringen avslutades med en 4–3 vinst mot Ukimerioni Kutaisi från Georgien och en sjätteplats i turneringen för Partille SC – där Klara Moberg blev bästa målskytt med sina sex fullträffar.