Lärorikt Europaspel för Valhalla LHC och SLF Mesaicos

Helgen som gick spelade såväl Valhallas herrar som Mesaicos damer och herrar turneringar ute i Europa. Resultatmässigt var det Mesaicos herrar som nådde bäst resultat i turningen i turkiska Kirklareli.

Helgen 25–28 maj spelades EuroHockey Club Challenge III 2023 för herrar på Gibraltar med svenska Valhalla Landhockey Club som ett av de deltagande lagen. Valhalla var i ledningen med 2–1 mot slutet av öppningsmatchen mot FHC Akademik Plus Sofia från Bulgarien, men tappade olyckligt ledningen och föll med 2–3. 1–4 blev det mot Qormi Daikin HC från Malta, och samma resultat blev det i matchen mot Furuset Landhockeyklubb från Norge. De tre förlusterna gjorde att Valhalla Landhockey Club kom sista i sin grupp i turneringen men åkte hem med en erfarenhet rikare av internationellt spel.

Samma helg spelade även SLF Mesaicos damer och herrar ute i Europa. Damerna spelade i EuroHockey Club Challenge III för damer i Porto i Portugal och inledde med en 0–2-förlus mot Europa FC Hockey Club från Gibraltar. Detta följdes upp av 0–6 mot Lisbon Casuals HC från Portugal innan islossningen kom i matchen om turneringens 5–6-plats mot ABC-Team från Finland. Mesaicos vann med 3–0 efter mål av Laureen Dahrendorf, Nathalie Rutten och Samantha Mullins och slutade därmed på en femteplats i turneringen.

Mesaicos herrar spelade i EuroHockey Club Challenge II för herrar i turkiska Kirklareli och gjorde bra ifrån sig resultatmässigt. Turningen inleddes med tre raka oavgjorda matcher – 2-2 mot HC Luxembourg från Luxemburg i öppningsmatchen följdes upp av 3–3 mot Vantaa HC från Finland och 1–1 mot Sliema Hotsticks HC från Malta. Och i den sista matchen blev det vinst med hela 8–0 för Mesaicos mot Mortensrud-Aker SK från Norge.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.