Storfavoriten Partille höll för trycket – nytt SM-guld vill västkusten

Partilles segersvit på damsidan fortsatte när SM-slutspelet i indoor spelades i Älmhult helgen 18–19 mars. Fortfarande har laget inte förlorat en match i Sverige på mer än tio år och det elfte raka SM-guldet hämtades hem efter vinster mot Mesaicos och Valhalla.

Åres SM-slutspel för damer spelade som en SM-serie där vinnaren blev svenska mästare. Partille SC var storfavorit på förhand och höll för trycket i matcherna mot SLF Mesaicos och Valhalla LHC.

I öppningsmatchen mot Mesaicos gick Partille upp i en 8–0-ledning efter 25 spelade minuter. Slutresultatet skrevs till slut till 13–3 i en match där Ella Spira, Klara Moberg och Emilia Fantini gjorde tre mål varenda för sitt Partille medan Sofia Blomgren gjorde två.

Partilles andra match spelades mot Valhalla blev relativt jämnt, även om Partille även här gick upp i en klar ledning, denna gång med 6–0. Men Valhalla LCH kom in i matchen och kunde reducera fyra gånger om i en match som slutade med Partilleseger, 7–4, efter tre mål av Ella Sampers och två av Klara Moberg.

Två vinster i SM-serien med 20–7 i målskillnad. Samtidigt som Partilles herrar förlorade sin SM-final efter 17 raka guld inomhus är det på damsidan fortfarande Partille som regerar på tronen.

Här ser du Partilles båda matcher under årets SM-slutspel