Tio guld i rad för Partille SC

Partille SC har inte förlorat en match i indoor hockey på tio år och man gjorde det inte i finalen för säsongen 2022 mot SLF Mesaicos heller. Solnalaget Mesaicos reducerade förvisso två gånger om mot slutet av matchen men slutresultat skrevs till 6–2 till Partilles favör.

Partille SC gick direkt till final när Nacka drog sig ur finalspelet och inledningsvis i finalen i Rydbergshallen i Lerum den 13 mars kändes rödklädda Partille inte riktigt igen. Förvisso tog de ledningen redan efter tre minuter genom Klara Moberg, men därefter var det något som inte riktigt stämde.

– Det var lite nerver i början och det spelsystem vi körde i första halvlek var ett som vi inte var helt vana vid och inte riktigt hade övat på under säsongen. Så det blev ovant och lite stressat. Jag upplevde en otrygghet i laget och i andra halvleken gick vi därför tillbaka till ett spel vi var mer trygga i. Då tyckte jag matchbilden ändrades, förklarar Klara Moberg, Partilles lagkapten.

Vad var skillnaden?
– I första halvleken spelade vi mer offensivt, försökte pressa högt och vara först på bollen. Men det är ett spelsätt som kräver att vi är på tå hela tiden och jag upplevde att det blev hetsigt. I andra halvlek backade vi tillbaka lite och spelade mer defensivt. Det var där jag tyckte det vände.

Och förändringen i halvtid gav direkt resultat. Mål i matchminuterna 21, 22, 27 och 32 – de två första målen av Ella Sampers och de två senare av Sofia Blomgren – tog Partille upp till ledningen med 5–0.

Svartklädda Mesaicos gör en bra match och reducerar två gånger om mot slutet, men Partilles 6–2-seger i finalen var det inte mycket att säga om. Men för Klara Moberg och Partille var det mer en lättnad än ren glädje efter finalen.

– Det är lite speciellt, vi har allt att förlora, alltid, nu när vi har vunnit så många finaler i rad. Så den första känslan när vi vinner är en lättnad. Men sen när det landat lite gläds vi förstås – det känns skönt och jättekul och det var en bra final.

Vad är det som gör Partille så bra i indoor hockey på damsidan?
– Vi är starka som individuella spelare, men vi är också ett kollektiv som spelar för varandra. Vi har flera spelare som varit med under lång tid nu och vunnit 10 raka SM-guld. Så vi är ett tryggt lag som fortsätter mata på.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.