Partilles 17:e raka guld på herrsidan

Matchen blev jämnare än vad många förväntat sig men Partille SC besegrade Roslagens IF med 4–3 och förlängde därmed sin guldsvit i indoor hockey från 2005 med ytterligare ett år.

Både Partille och Roslagen gick obesegrade genom seriespelet och avslutade den västra respektive östra serien med målskillnaden 36–3 respektive 62–5. Så att det var de två bästa lagen i indoor hockey i Sverige för säsongen 2022 som gjorde upp om guldet i Rydbergshallen i Lerum söndagen den 13 mars var det inte mycket att säga om.

Finalen blev inledningsvis en jämn tillställning med ett litet spelövertag för Roslagen. Och det var också Roslagen som redan efter två minuter kunde gå upp i ledningen genom mål av Dennis Haag. Partille hamnar på poängtavlan när Filip Wilander elegant kastar sig fram och kvitterar matchen fram till 1–1.

Roslagen tar återigen ledningen genom slutspelets bästa målskytt, André Amilon, men Partille SC visar varför de är bäst i Sverige när de går från 1–2 till 4–2 på nio minuter. Finalen blir spännande när tidigare nämnde André Amilon reducerar för sitt Roslagen fram till 3–4 med 12 minuter kvar av matchen. Men närmare än så kommer inte Roslagen och vitklädda Partille SC får fira ännu ett SM-guld: Partille har nu vunnit varje SM-guld i indoor hockey som det spelats om sedan 2005, totalt 17 raka (2021 ställdes finalspelet in på grund av coronapandemin).

Men den långa guldsviten gör inte glädjen över att vinna mindre berättar Partilles tvåmålsskytt Filip Wilander.

– Det är kul, det är alltid roligt att vinna. Men det är roligt när det blir jämnare matcher också.

Ja, finalen blev jämnare än vad många förväntat sig?
– Absolut. Vi har tappat en del spelare och är till stor del ett nytt lag, så det blev jämnt. Men det är bara roligt, det är jämna matcher man vill ha.

Beror det att ni blev lite svagare eller är det andra lag som har blivit bättre?
 – Det är en kombination tror jag. Jag tycker Roslagen har kört på bra, de är ett bra lag.

Hur skulle du beskriva finalen, där ni för ovanlighetens skull hamnade i tidigt underläge?
– Ja, men vi litar på oss själva och på vårt system. Vi vet vad vi ska göra och gör vi det så går det bra. Det blev lite stökigt, men vi hittade rätt till slut och gör våra mål.

Men det blev lite nervöst på slutet?
– Jo, det var nervöst och var som helst kunde hända de sista minuterna. Men det är skönt att det gick hela vägen.

17 raka guld i indoor hockey för Partille på herrsidan nu, vad är det som gör er så bra?
– Jag tror det är historiken av väldigt hårt arbete och bra spelare som spelat ihop under lång tid. Det finns mycket historia av hårt slit vecka ut och vecka in i den här klubben.

Vad händer nu närmaste tiden?
– För många blir det att ladda med landslaget inför EuroHockey5s i Polen i sommar. Den uppladdningen drar igång nu i april, det ska bli roligt och det är format som jag tror passar svensk landhockey bra. Så det ser vi fram emot.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.